ΠΑΣΠ ΑΣΚΤ - forum διαλόγου Αρχική σελίδα
ΕγγραφήΑναζήτησηΣυχνές ΕρωτήσειςΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΣύνδεση
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 
Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΠΑΣΠ ΑΣΚΤ - forum διαλόγου Αρχική σελίδα » Η ΠΑΣΠ Πανελλαδικώς Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας
Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Συγγραφέας Μήνυμα
Ads


Ads

Τετ Φεβ 21, 2018 7:40 pm
paspaskt
Site Admin


Συμμετάσχουν: 05 Νοέ 06
Δημοσιεύσεις: 296
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτές τις μέρες πραγατοποιήθηκε άλλο ένα μάζεμα των φοιτητικών παρατάξεων με σκοπό να καταλήξει στο αν θα γίνει Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Επειδή η θέση της ΠΑΣΠ ήταν και είναι η ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ και των οργάνων του φοιτητικού κινήματος, συνυπέγραψε μαζί με την ΑΡ.ΕΝ.,την ΠΚΣ και τη ΔΑΠ τη σύσταση Τεχνικής Γραμματείας που θα διασταυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλη τη χώρα.Εφόσον η Τ.Γ. καταλήξει σε κοινά αποτελέσματα από όλες τις παρατάξεις,τότε θα διεξαχθεί Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Στηλιτεύουμε τη στάση των ΕΑΑΚ, (εδώ ΑΡΚΑΣ) τα οποία προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδικασία,αλλα και για το γεγονός ότι δεν θέλουν την υπάρξη συλλογικών οργάνων για τους φοιτητές.


ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


_________________
" Πότε θ'ανθίσουνε αυτοί οι τόποι,
πότε θα 'ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι
να συνοδέψουνε τη βλακεία
στην τελευταία της κατοικία "

Ν. Γκάτσος
Τρι Οκτ 13, 2009 1:26 pm Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
paspaskt
Site Admin


Συμμετάσχουν: 05 Νοέ 06
Δημοσιεύσεις: 296
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ολοφάνερο ότι το φοιτητικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση και να καταγράψει μια συνολική άποψη για την πορεία της χώρας μας.
Έχοντας υπόψη μας τους αγώνες των φοιτητών τόσο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών, όσο και για την διασφάλιση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, δεν μπορούμε παρά να δεσμευτούμε πως θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα που χάραξαν όλοι οι συνάδελφοι μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εμείς οι ίδιοι τα τελευταία τρία, κυρίως, χρόνια.
Τα ζητήματα που μας απασχολούν είναι πολλά και...

όσο καθυστερούμε να συγκροτήσουμε ενιαία όργανα, το φοιτητικό κίνημα θα αδυνατεί να εκφράσει μια άποψη δίνοντας τη δυνατότητα στους καιροσκόπους να το διχάζουν. Τα ιδιωτικά κολέγια, τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, ο νόμος Πλαίσιο που καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας και ποιοτικής Δωρεάν Εκπαίδευσης, είναι ζητήματα που πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντι τους.

Με σεβασμό στην διαφορετική πολιτική και στις διαφορετικές ιδέες, καλούμε όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και τις πολιτικές σκοπιμότητες, και να προχωρήσουμε εδώ και τώρα στην επανασύσταση της ΕΦΕΕ και στην εκλογή του 21μελούς Κεντρικού της Συμβουλίου. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε με τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας, η οποία είανα αρμόδια να καταγράψει τα εκλογικά αποτελέσματα σε όλες τις σχολές της χώρας. Η διενέργεια Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτώβρη, με όρους που θα καθορίσουμε και θα συμφωνήσουμε από κοινού όλοι μαζί και θα εκφράζουν το σύνολο των φοιτητών, θα επικυρώσει τη νέα πορεία στην οποία μπαίνει το φοιτητικό κίνημα.

Στο Συνέδριο οφείλουν να συζητηθούν θέματα αμιγώς πολιτικά γύρω από την Παιδεία και την κοινωνία ευρύτερα, καθώς και θέματα, όπως τα καταστατικά των Φοιτητικών Συλλόγων και την έκδοση κοινών εκλογικών αποτελεσμάτων, με ευθύνη της ΕΦΕΕ, για τα Πανεπιστήμια.

Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστεί, ωστόσο ενωμένο μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερες νίκες, να προστατέψει τα φοιτητικά συμφέροντα και να αναδείξει τα Πανεπιστήμια ως χώρους παραγωγής γνώσης, επιστήμης και οράματος για την κοινωνία του αύριο.

M. Νικηφόρος

Γραμματέας ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


_________________
" Πότε θ'ανθίσουνε αυτοί οι τόποι,
πότε θα 'ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι
να συνοδέψουνε τη βλακεία
στην τελευταία της κατοικία "

Ν. Γκάτσος
Τετ Οκτ 14, 2009 1:28 pm Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
paspaskt
Site Admin


Συμμετάσχουν: 05 Νοέ 06
Δημοσιεύσεις: 296
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Την Παρασκευή 23/10 επρόκειτο να ξεκινήσει τις εργασίες του το 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο με βάση αυτά που είχε προαποφασίσει η Τεχνική Γραμματεία που συγκροτήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η Τεχνική Γραμματεία δεν κατάφερε να επιτελέσει το ρόλο της και να πιστοποιήσει το σύνολο των εκλογικών αποτελεσμάτων στις πανεπιστημιακές σχολές, παρά μόνο 33, λόγω των επεισοδίων που προκαλούσε η παράταξη των ΕΑΑΚ σε κάθε συνεδρίαση της. Το κλίμα τρομοκρατίας και διάθεση επιβολής της άποψης τους σε κάθε συνάντηση, αλλά και η προκλητική συμπεριφορά της ΔΑΠ και της ΑΡΕΝ να μην αναγνωρίζουν τα εκλογικά αποτελέσματα σε ανόθευτες κάλπες , οδήγησαν την Τεχνική Γραμματεία να καλέσει όσα Διοικητικά Συμβούλια φοιτητών έχουν ορίσει αντιπροσώπους για το επικείμενο συνέδριο να έρχονται να παραλαμβάνουν μόνα τους τις κάρτες τους και να συγκροτείται σταδιακά το σώμα του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου.

Επί προσθέτως, ως ΠΑΣΠ προτείναμε ως αρχική βάση αντιπροσώπων τις 33 σχολές που έχουν πιστοποιηθεί και όσες σχολές έχουν κάνει ήδη Διοικητικό Συμβούλιο. Επιπλέον, απαιτήσαμε ότι για να είναι ουσιαστικό και μαζικό το Συνέδριο και να μην επιδέχεται αμφισβήτηση πρέπει να οριστεί ένα ελάχιστο σώμα αντιπροσώπων. Το σύνολο των αντιπροσώπων σε όλα τα ιδρύματα της χώρας είναι 1163 και η αυθαιρεσία του κειμένου που συνυπέγραψαν ΔΑΠ,ΠΚΣ,ΑΡΕΝ θα επέτρεπε συνέδριο και με 100 αντιπροσώπους.
Ρωτάμε λοιπόν, ποιον εξυπηρετεί ένα μικρό σώμα αντιπροσώπων;

Για ποιο λόγο δεν θέλει η ΔΑΠ, η ΠΚΣ και η ΑΡΕΝ ένα Πανσπουδαστικό Συνέδριο που θα εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία;
Για ποιο λόγο αφού η ΔΑΠ έχει ως πάγια θέση την ανασύσταση της ΕΦΕΕ δεν ορίζει τους αντιπροσώπους της στις σχολές του ΑΠΘ, σε κάποιες του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας;

Για ποιο λόγο αφού προτίθεται να φέρει τους αντιπροσώπους (περίπου 400)της από όλη τη χώρα δεν θέλει να τεθεί το ελάχιστο όριο αντιπροσώπων για την έναρξη Πανσπουδαστικού;

Για ποιο λόγο η ΠΚΣ δεν θέλει να τεθεί όριο αντιπροσώπων; Μήπως επειδή θέλει να γίνει Συνέδριο μόνο με τους δικούς της αντιπροσώπους; Μήπως αντιλαμβάνεται την ανασύσταση της ΕΦΕΕ, ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη δημιουργία διασπαστικών κομματικών μηχανισμών;

Για ποιο λόγο η ΑΡΕΝ υποκύπτει και ξεπουλάει την αξιοπρέπεια του φοιτητικού κινήματος σε συνεργασία με την ΔΑΠ και την ΠΚΣ;
Τα ερωτήματα αυτά θα παραμένουν αναπάντητα όσο δεν υπάρχει λογική στις κινήσεις των 3 παρατάξεων. Η συνεργασία τους είχε ως αποκορύφωμα ότι ενώ χθες γινόταν συνεδρίαση της Τεχνικής Γραμματείας, η ΔΑΠ αποχώρησε. Κατά την αποχώρηση της μέλη της υπό το βλέμμα του προέδρου της ΔΑΠ προπηλάκισαν, έβρισαν και απείλησαν τον Γραμματέα της ΠΑΣΠ πανεπιστημίων. Το πώς αντιλαμβάνεται η ΔΑΠ το φοιτητικό κίνημα το ξέραμε. Άλλωστε οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί είναι κομμάτι της καθημερινής της δράσης. Γιατί όμως ΑΡΕΝ και ΠΚΣ δεν καταγγέλλουν το γεγονός;

Η στάση της ΠΑΣΠ είναι και ξεκάθαρη και έντιμη απέναντι στους φοιτητές του ελληνικού πανεπιστημίου. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις για την πραγματοποίηση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου με κανόνες που θα τους σέβονται όλες οι παρατάξεις, αλλά κυρίως θα σέβονται τους φοιτητές και τη συμμετοχή τους στο φοιτητικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές σε κοινό αγώνα για να παλέψουμε μαζί για την ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν παιδείας και για την ανασύσταση της ΕΦΕΕ με πραγματικούς και ουσιαστικούς όρους και όχι με όρους καφενείου.

ΠΑΣΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ


_________________
" Πότε θ'ανθίσουνε αυτοί οι τόποι,
πότε θα 'ρθούνε καινούργιοι ανθρώποι
να συνοδέψουνε τη βλακεία
στην τελευταία της κατοικία "

Ν. Γκάτσος
Παρ Οκτ 23, 2009 3:15 pm Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:    
Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΠΑΣΠ ΑΣΚΤ - forum διαλόγου Αρχική σελίδα » Η ΠΑΣΠ Πανελλαδικώς Όλες οι Ώρες είναι GMT - 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη: 
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.ΣυζήτησηςPowered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Design by Freestyle XL / Music Lyrics.Hellenic (Greek) by Alex Xenias

Abuse - Αναφορά παραβίασης - Οροι χρήσης υπηρεσίας.
Powered by forumup.gr Δωρεάν forum, Δημιουργήστε το δικό σας φόρουμ δωρεάν! Created by Hyarbor & Qooqoa - Auto ICRA

Page generation time: 0.153